Koulutus tuo lisää itsevarmuutta työhön

Osaavat ammattilaiset ovat ISS:n suurin voimavara ja osaamisen kehittäminen tärkeä strateginen prioriteetti. Mikä motivoi kartuttamaan ammattitaitoa opintojen avulla? Kysyimme tätä kolmelta töiden ohella opintoja suorittaneelta ISS:n siivoojalta.

”Koulutuksesta ei ole ikinä haittaa!”

Vuokatissa siivoojana työskentelevä Emma Heikkinen on työskennellyt ISS:llä kolme ja puoli vuotta. Heikkinen on suorittanut puhtaus- ja kiinteistöalan ammattitutkinnon töiden ohella. Opintojen myötä Heikkisen itsevarmuus työssä on kasvanut roimasti.

Mikä motivoi sinua opiskelemaan?

– Kouluttautumismahdollisuuksista oli niin hyvin tietoa saatavilla, että oli helppo tehdä päätös. Koulutuksesta ei ole ikinä haittaa. Työkaverit ovat kannustaneet opiskelussa ja joustaneet tarvittaessa. Opinnoissa sai vaikuttaa itse paljon siihen, mihin keskittyy ja minut otettiin yksilönä huomioon.

Suosittelisitko opiskelua muille?

– Kyllä! Menkää ehdottomasti kouluttautumaan, jos siihen tulee mahdollisuus.

Ria Mäkelä suorittaa parhaillaan töiden ohella puhtaus- ja kiinteistöalan ammattitutkintoa. Ria Mäkelä

”Rakastan uuden oppimista ja itseni kehittämistä.”

Kuopiossa kohdevastaavana työskentelevä Riia Mäkelä on ollut ISS:llä reilut kaksi vuotta. Mäkelä suorittaa parhaillaan töiden ohella puhtaus- ja kiinteistöalan ammattitutkintoa, jonka ohella hän jo suorittanut ensiapu 1 -kurssin.

Mikä motivoi sinua opiskelemaan?

– Rakastan uuden oppimista ja itseni kehittämistä. Aloittaessani ISS:llä yllätyin positiivisesti siitä, kuinka paljon talossa panostetaan koulutuksiin. Työkaverit ja esimieheni ovat suhtautuneet kouluttautumiseen lämpimästi ja kannustavasti, iso kiitos siitä heille! Koulupäivät on saatu sovittua joustavasti ja aina opintoihin lähtiessä työkaverit huikkaavat tsempit matkaan.

Miten olet päässyt hyödyntämään oppimaasi?

– Opinnot ovat tuoneet minulle itsevarmuutta, sekä enemmän ajatusta omaan työskentelyyn. Koulutuksesta on ollut apua erityisesti perehdyttämistehtävissä. Minulla on nyt itsevarmuutta ja osaan ohjata paremmin siitä, millä asenteella meillä tehdään töitä.

Kristine Tamm on suorittanut kiinteistöpalvelujen ammattikoulutuksen sekä netissä suoritettavan lisäkoulutuksen. Kristine Tamm

”Koulutus helpottaa työntekoa.”

Kristine Tamm työskentelee Kouvolassa siivoojana. Viisi vuotta ISS:llä työskennellyt Tamm on suorittanut kiinteistöpalvelujen ammattikoulutuksen sekä netissä suoritettavan lisäkoulutuksen, jonka ansiosta hän voi siivota koronan näytteenottopisteissä turvallisesti.

Mikä motivoi sinua opiskelemaan?

– Koulutus helpottaa työntekoa. Sain koulutuksesta varmuutta siihen, että osaan käyttää uusia välineitä ja siivousaineita oikein. Lisäkoulutus toi turvallisemman olon korona-aikana työskentelyyn, sillä tiedän, että käytän oikeita metodeja.

Miten ISS:llä suhtauduttiin opintoihin?

– Sain kaikilta tukea. Koulua oli kerran viikossa, ja muuten olin töissä. Esimiehet tukivat hyvin, samoin työkaverit, opiskeluissa kaikki autoimme toisiamme.