ISS:n uusi henkilöstöjohtaja Maria Pajamo puhuu hyvän työelämän puolesta

Lokakuun alussa ISS:n henkilöstöjohtajana aloittanut Maria Pajamo haluaa, että jokaisen ISS:läisen työarki on hyvää ja turvallista.

ISS:n uusi henkilöstöjohtaja Maria Pajamo on innoissaan. Hän pääsee työssään tukemaan ISS:n strategiaa, johtamista, kulttuuria ja arjen työskentelyä, sekä pitämään huolta laajasta, monimuotoisesta ja hienosta joukosta osaajia.

Pajamo on taustaltaan psykologi. Aiemmin hän on työskennellyt vaativissa henkilöstö- ja muutosjohtamisen tehtävissä muun muassa teollisuudessa ja hoiva-alalla.

Henkilöstöjohtajana Pajamo kertoo olevansa ensisijaisesti hyvän työelämän puolestapuhuja. Hänelle on tärkeää, että jokaisen työntekijän arki on hyvää ja turvallista.

– Se tarkoittaa sekä fyysistä työturvallisuutta että psykologista turvallisuutta. Arjen on oltava selkeää ja henkilöstöpolitiikan johdonmukaista. Yksi kuormittavimmista tekijöistä työpaikoilla on se, jos on epäselvää, kuka tekee mitäkin ja miten asiat hoidetaan.

Tärkeintä voimavaraa on tuettava ja johdettava

ISS on yksi Suomen suurimmista työnantajista, ja ammattitaitoiset osaajat tekevät ISS:n toiminnan tarkoituksen todeksi: he luovat tiloja, joissa on hyvä olla, ja tekevät näin maailmasta toimivan.

– Liiketoiminnan kivijalka on henkilöstö, jonka kokonaisvaltaista hyvinvointia ja työssä oppimista tuetaan. Koko palvelukulttuurimme nojaa siihen, että kaikilla ISS:läisillä on hyvä ja turvallinen olo tehdä töitä. Se heijastuu asiakkaisiin, Pajamo kiteyttää.

Hyvä työarki rakentuu Pajamon mukaan ensisijaisesti hyvästä johtamisesta. Hyvä johtaminen puolestaan on johdonmukaista ja läpinäkyvää.

– Kun hyvän johtamisen päälle lisätään oikeudenmukainen ja selkeä henkilöstöpolitiikka, ollaan oikealla polulla. Lisäksi erityisen tärkeä asia on toimiva viestintä ja keskustelukulttuuri.

Pajamo pitää merkittävänä ISS:n tekemää työtä työkyvyn tukemiseksi ja työhyvinvoinnin edistämiseksi. Henkilöstöjohtajan roolissa hän haluaa varmistaa, että panostukset työkykyjohtamiseen jatkuvat tulevaisuudessakin.

Pajamon työpöydällä on myös ISS:läisten urapolkujen ja osaamisen kehittämisen tukeminen. Työn laatu, turvallisuus ja osaajien sitoutuminen varmistetaan, kun ISS:llä tarjotaan jokaiselle paikka, jossa kasvaa.

– Työvoiman saatavuus on tällä hetkellä todella haasteellista ja kehittyy entistä haasteellisemmaksi. Kilpailussa parhaista osaajista pärjäävät ne, jotka pitävät ihmisistä huolta ja tarjoavat kiinnostavia urapolkuja.

Tasapuolista, läpinäkyvää ja reilua

ISS:llä Pajamoa innostavat erityisesti mittakaava ja henkilöstön monimuotoisuus. ISS:n 8000 ammattilaista edustavat 91:tä kansalaisuutta ja ovat iältään 16–75-vuotiaita. Osaajia on kaikissa eri henkilöstöryhmissä sadoissa kohteissa ympäri Suomea.

– Henkilöstöjohtamisesta tekee erityisen innostavaa se, että meillä on ihmisiä lukuisissa rooleissa ja jokaisen työpanosta tarvitaan. Oikeudenmukaisuus, luottamus ja jokaisen ihmisen ja hänen työpanoksensa arvostaminen, ovat minulle tärkeitä arvoja.

Pajamo näkee, että hänellä on ISS:llä mahdollisuus vaikuttaa laajasti koko yhteiskunnan hyvinvointiin.

– Haluan kantaa vastuuni ja vaikuttaa. ISS:llä on liiketoiminta-alueidensa ja kokonsa puolesta merkittävä rooli yhteiskunnassamme. Tämä on tärkeä vetovoimatekijä, joka sai minut siirtymään ISS:läiseksi.