”Oma-aloitteisuus on työssäni tärkeää”

Tässä juttusarjassa esitellään ISS:n ammattilaisia, ja nyt vuorossa on siivoojan työ. Kun Karoliina ottaa esiin siivouskärrynsä tai yhdistelmäkoneen, syntyy siistiä jälkeä. Puhdas ja siisti työympäristö saavat jokaisen paitsi viihtymään, myös tuntemaan olonsa turvalliseksi.

Karoliina työskentelee siivoojana ISS:n pääkonttorilla, Ultimes Business Gardenissa. Aamukuudelta Karoliina saapuu työpaikalleen, vaihtaa ylleen työasun ja valmistelee neuvotteluhuoneet asiakkaita varten.

Seuraavaksi ovat vuorossa aulatilat ja ruokasali, jotka hohtavat putipuhtaina Karoliinan jäljiltä. Se, että näkee omin silmin työnsä jäljen ja saa työstään palautetta, on Karoliinasta mukavaa.

– Ilahdun nähdessäni oman työni jäljen. Saamme myös paljon kiitosta asiakkailta, mikä tuo lisämotivaatiota työhön, Karoliina kertoo.

Asiantuntemusta kartutetaan monin tavoin

Oman haasteensa siivoojan työhön tuovat erilaiset pintamateriaalit, sillä jokainen materiaali vaatii omanlaisensa käsittelyn. ISS pitää huolen, että siivoojat saavat viimeisimmän koulutuksen työergonomiaan ja esimerkiksi siivousaineiden valintaan.

– Meillä on myös mahdollisuus suorittaa erilaisia verkkokursseja ammattitaidon kartuttamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Työturvallisuus on aina mielessä töissä. Siivoustyössä käytetään kemikaaleja, joten suojahanskat ovat ahkerassa käytössä. Muutenkin turvallisuus otetaan huomioon eri työvaiheissa. Karoliina sai juuri opastusta oikeaoppiseen pyyhkimistekniikkaan portaikossa – koskaan ei saa siivota rappusia selin menosuuntaan.

– Pyrin kaiken aikaa optimoimaan, kuinka saisin tehtyä työt mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti. Oma-aloitteisuus onkin tärkeää, sillä organisoin itse työpäiväni.

Kahdelta on aika suunnata kotia kohti, jolloin iltavuorolainen jatkaa pölyjen pyyhinnällä ja imuroinnilla.

ISS:n erilaiset ammatit esittelyssä:
Monipalvelutyöntekijä
Kiinteistönhoitaja
Ravintolan vuoropäällikkö

ISS.fi: Avoimet työpaikat