Motiivina ongelmanratkaisu

Tässä juttusarjassa esittelemme erilaisia ISS:n ammattinimikkeitä, ja ensimmäisenä vuorossa on kiinteistönhoitaja. Kiinteistönhoitajan tehtävänä on pitää erilaiset toimintaympäristöt kunnossa. Mitä tahansa voi sattua tavallisessa toimistorakennuksessakin: jos viemärit menevät tukkoon, lukitus temppuilee tai kiinteistön valaisimet pimenevät, paikalle kutsutaan kiinteistönhoitaja Arttu.

– Motivoidun ongelmanratkaisusta, se innostaa minua tässä työssä, Arttu kertoo.

– Minun tehtäväni on huolehtia siitä, että kiinteistössä työskentelevillä ihmisillä on ongelmatonta tehdä työnsä. Pidän toimintaympäristöt kunnossa.

Arttu on ollut kolme vuotta ISS:llä töissä ja kouluttautunut hankkimalla kiinteistönhoidon perustutkinnon.

Työturvallisuus mielessä koko ajan

Kiinteistönhoitajan työnkuvaan kuuluu arkipäivisin useita erilaisia toimeksiantoja ja rutiinitehtäviä: pieniä korjauksia sekä kiinteistön tekniikan yleishoitoa ja valvontaa, ulkoalueiden hoitoa ja huoltotehtäviä. Artun vuorot alkavat arkisin kello seitsemän, ja kotiin hän lähtee kolmelta.

Työturvallisuus on mielessä koko ajan, Arttu kertoo. Kun hän esimerkiksi hoitaa ulkoalueita, hän huolehtii kaikkien kiinteistön käyttäjien turvallisuudesta.

– Työturvallisuus on olennainen osa työtäni. Käytän aina tilanteen vaatimia suojaimia: hanskoja, hengityssuojainta ja turvalaseja.

Turvallisuushavaintojen tekeminen on jokaiselle ISS:n työntekijälle tärkeä osa arkea. Viime vuonna Arttu teki kahdeksan turvallisuushavaintoa.

ISS:n erilaiset ammatit esittelyssä:
Ravintolan vuoropäällikkö
Monipalvelutyöntekijä

ISS.fi: Avoimet työpaikat