Huoltomiehestä asiakkuusjohtajaksi

Tässä juttusarjassa esittelemme ISS:n ammattilaisten urapolkuja. Tällä kertaa pääsemme tutustumaan Perttu Raitalaan, jonka ura ISS:llä on vienyt kesäapulaisesta asiakkuusjohtajaksi.

Työ ISS:llä on tarjonnut Perttu Raitalalle mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistaan ja edetä urallaan jo 18 vuoden ajan.

– Roolit ja vastuualueet ovat vuosien aikana muuttuneet monta kertaa, mutta kiinnostus työtehtäviä ja yritystä kohtaan on säilynyt. ISS:llä halutaan pitää kiinni innokkaista ihmisistä, joilla on asenne kunnossa, Perttu kertoo.

Mahdollisuuksia kehittyä talon sisällä

Kesällä 2002 Pertulla oli takanaan ensimmäinen vuosi talotekniikan insinööriopintoja ammattikorkeakoulussa. Ahkera nuori mies päätti hakea ISS:lle kesäapulaiseksi ja päätyi huoltomiehen hommiin Espoon Ison Omenan kauppakeskukseen. Perttu viihtyi työssä ja hommat sujuivat niin mallikkaasti, että työt huoltomiehenä jatkuivat seuraavanakin kesänä. Kun vuonna 2004 eteen tuli ensimmäinen oman alan työharjoittelu, oli ISS selvä valinta.

– Harjoittelussa pääsin oman alani tehtäviin sähköasentajaksi. Kuljin työmailla keikka-asentajan mukana ja opin paljon. Kesätyöt ja työharjoittelu toivat arvokasta kokemusta käytännön töistä.

Harjoittelun jälkeen Perttu jatkoi töitä ISS:llä opintojen ohella, ensin sähköhuoltoprojektien koordinaattorina ja sitten sähkötyön johtajana. Sittemmin Perttu on ehtinyt toimia muun muassa huoltopäällikkönä ja sähkö-ja tietoliikennetekniikan aluepäällikkönä. Onpa hänen vastuullaan ollut myös koko pääkaupunkiseudun sähkötekniikan yksikkökin.

– Arvostan mahdollisuutta kehittyä talon sisällä. Tehtävänkuva on muuttunut ja vastuu lisääntynyt juuri sopivissa kohdissa uraa. Silloin kun olen oppinut uusia asioita, olen saanut myös lisää haasteita. ISS:n johtamisjärjestelmän ansiosta kaikilla on täällä mahdollisuus edetä urallaan, jos kiinnostusta siihen löytyy ja asenne on kohdillaan.

Vuonna 2017 Perttu siirtyi ensin asiakkuuspäälliköksi ja siitä nykyiseen pestiinsä asiakkuusjohtajaksi, jossa haastetta ja kehittymismahdollisuuksia riittää edelleen.

Tärkeintä on hyvä työyhteisö

Kiinteistön ylläpidon asiakkuusjohtajana Perttu toimii eri puolilla Suomea työskentelevien asiakkuuspäälliköiden esimiehenä. Yhteistyössä asiakkuuspäälliköiden kanssa Perttu edistää erilaisia projekteja ja keskustee kehitysajatuksista, joita lähtee jalkauttamaan. Työhön kuuluu myös paljon matkustelua asiakkaiden luona ympäri maata.

Työssään Perttu arvostaa erityisesti sen monipuolisuutta.

– Olen osallisena erilaisissa projekteissa, mutta silti minulla on oma, selkeä vastuualueeni. Päivät ovat todella vaihtelevia, saan olla monessa mukana ja antaa panokseni sinne, missä sitä eniten tarvitaan.

Perttu uskoo, että työssä riittää vielä mahdollisuuksia oppia ja kehittyä. Tänä vuonna hän valmistuu Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun Executive MBA -ohjelmasta, jossa on suorittanut työn ohessa johtajuusopintoja.

– Koulutusmahdollisuudet ovat isoja panostuksia työnantajalta. On hienoa, miten hyvin meillä pidetään henkilöstöstä huolta ja tarjotaan mahdollisuuksia kehittää omaa osaamista. Uskon, että se vaikuttaa sitoutumiseen ja siihen, että tehdään parempaa työtä.

Erityisesti Pertun saa kuitenkin viihtymään työssään hyvä työyhteisö.

– Meillä on aina ollut hyvä porukka. Olemme onnistuneet rakentamaan tänne sellaisen ilmapiirin, jossa on mahdollisuus viihtyä vaikka kuinka pitkään.

Pertun ura aikajanalla

2002: Huoltomies / kesäapulainen
2003: Huoltomies
2004: Sähköasentaja
2005: Sähköhuoltoprojektien koordinaattori
2006: Sähkötyönjohtaja, sähköhuollot
2009: Huoltopäällikkö, sähköhuollot sekä sähkölaitteiston käytön johtajuudet
2010: Toimialapäällikkö, sähkötekniikka
2013: Aluepäällikkö, sähkö- ja tietoliikennetekniikka
2017: Asiakkuuspäällikkö, Kiinteistön ylläpidon avainasiakkuudet
2017: Asiakkuusjohtaja, Kiinteistön ylläpidon avainasiakkuudet

ISS tarjoaa teknisille osaajille muun muassa insinöörikoulutusta >>