Erityisosaamista ja esimiestyötä

Erityisosaamista ja esimiestyötä

Tässä juttusarjassa esittelemme ISS:n ammattilaisia. Tällä kertaa pääsemme tutustumaan ISS:llä kylmätöitä johtavan kylmämestari Nikon työnkuvaan.

ISS:n Etelä-Suomen kylmäyksikössä töitä johtaa kylmämestari Niko. Kylmäratkaisuiden parissa työskenteleviä ammattilaisia ISS:llä on yhteensä 50. He toimivat ympäri Suomen.

Kylmäyksikkö toteuttaa ja pitää kunnossa asiakkaiden jäähdytysratkaisuja sekä lämpöpumpputeknologiaa hyödyntäviä järjestelmiä. Laitteiden kokoluokka vaihtelee aina keittiön pienkylmälaitteista suuriin megawattiluokan lämpöpumppuihin asti. Tällä hetkellä kasvavin kysyntä on maalämpö- ja lämmöntalteenottoratkaisujen saralla.

Kylmämestarina Niko on yksikkönsä kylmäasentajien esimies ja pitää huolen, että asiakkaat saavat kokonaisvaltaista palvelua ja mahdollisimman laadukkaita kylmäteknisiä ratkaisuja.

– Kylmäratkaisussa on todella paljon kehitysmahdollisuuksia. Parantamalla kylmäratkaisuja voidaan vaikuttaa esimerkiksi energiatehokkuuteen ja laitteiston luotettavuuteen.

Nikolla on yli kymmenen vuoden kokemus kylmäalalta. Pitkä kokemus ja sen tuoma alakohtainen tieto ovat tehtävässä välttämättömiä, sillä kylmämestarina Nikon tulee ymmärtää monimutkaisiakin kylmäteknisiä kokonaisuuksia.

– Kylmätekniikka on erityisosaamistani, ja kylmämestarina saan tehdä töitä itseäni kiinnostavan aiheen kanssa. Työssä yhdistyy sopivissa määrin vapaus ja vastuu. Tärkeintä on lopputulos, josta voin olla ylpeä.

Mistä kylmämestarin päivät koostuvat?

Aamulla Niko avaa sähköpostin. Hän vastaanottaa asiakkailta tulevia huoltopyyntöjä, ja koordinoi työtehtävät asentajille, jotka hoitavat asiakkaiden kaipaamat korjaukset ja asennukset.

– Varmistan, että kaikki asiakkaamme saavat tarvitsemansa palvelun.

Joskus kohteessa tulee eteen hankalampi vika, jonka syy ei heti löydy. Silloin asentajat ottavat yhteyttä kylmämestariin. Niko pyrkii määrittämään vian ja on tarvittaessa yhteydessä kylmälaitteiden valmistajiin ja toimittajiin, jotka viime kädessä auttavat vianetsinnässä.

Kylmämestarin päivään kuuluu esimiestyön lisäksi suunnitelmien lukemista ja tarjouspyyntöihin vastaamista. Kohteissa Niko käy tekemässä arviointikäyntejä ja valvomassa projektien etenemistä.

Myös työturvallisuuden ohjaaminen on kylmämestarin vastuulla. Nikolle on tärkeää, että alaiset noudattavat kentällä turvallisuusohjeita.

– Työturvallisuus on meillä erittäin korkeaa tasoa. Siinä halutaan olla esimerkkiyritys: tavoitteena on työtapaturmia nolla.

Huippuluokan ammattilaisia

Niko on tyytyväinen kokeneista tekijöistä ja nuorista vastavalmistuneista koostuvaan työyhteisöönsä ISS:llä. Ylpeä esimies kertoo kylmäasentajien ammattitaidon olevan huippuluokkaa.

– Tekniikka kehittyy koko ajan, ja samoin me kehitämme jatkuvasti osaamistamme. Näin takaamme, että meillä on alan viimeisin tieto ja uusimpien kylmäteknisten määräysten tuntemus.

Iso työyhteisö ja monipuolinen osaaminen tekevät kokonaisvaltaisen palvelun tarjoamisen asiakkaille mahdolliseksi.

– Kun kohteessa epäillään vikaa kylmäteknisessä laitteessa, menemme paikalle tutkimaan ongelmaa. Joskus toteamme kuitenkin, että ongelma on lähtöisin jostain muualta, esimerkiksi LVI-teknisestä laitteesta. ISS:nä pystymme palvelemaan siinäkin tapauksessa: pyydämme vain apua toiselta osastolta. Emme jätä asiakasta pulaan.