Apuna tarvittaessa

Apuna tarvittaessa

Tässä juttusarjassa esittelemme ISS:n ammattilaisia. Tällä kertaa pääsemme tutustumaan ISS:llä kokousvastaavana toimivan Lauran monipuoliseen työnkuvaan.

Ultimes Business Gardenissa tapahtuu paljon; ISS pyörittää saman katon alla niin ravintola- kuin kokouspalveluita. Päivän aikana saattaa olla parisen kymmentäkin kokousta, joista kokousvastaava Laura Carrethers huolehtii.

– Vastaan kokouskeskuksen asioista. Otan vieraita vastaan ja olen heidän tavoitettavissaan aina kokouksen ajan, jos tulee mitä tahansa toiveita tai tarpeita. He voivat soittaa tai tulla kysymään, niin autan tietojeni ja taitojeni mukaan heitä päivän aikana, Laura kertoo.

Kokousvastaavan työssä vaaditaan positiivista asennetta ja halua auttaa.

– Pitää olla halu auttaa ja ratkaista kaikenlaisia ongelmia. Työssä vaaditaan kärsivällisyyttä välillä hyvinkin paljon. Täällä on tekemisen meininki aina. Puhallamme koko palvelutiimi yhteen hiileen ja luomme yhdessä parasta mahdollista – ja mahdollisimman elämyksellistä – palvelua.

Ennen kuin Laurasta tuli kokousvastaava, hän työskenteli keittiön puolella.

Mahdollisuuksien työpaikka

Laura on tullut ISS:lle vajaa kaksi vuotta sitten, alkujaan kokiksi. Hän teki silloin opintoihin kuuluvaa viimeistä harjoitteluaan. Kokin ammatista ei kuitenkaan tullut koko elämän uraa, mutta ISS:stä tuli vakituinen työnantaja.

– Siirryin ensin tarjoilijaksi ja sitä kautta tähän nykyiseen kokoustyöhön.

Edelleen Lauran löytää kuitenkin myös keittiön tai kahvilan puolelta leipomasta kakkuja tai tuuraamasta poissaolijoita. Näin on myös tänään ja sen takia Lauralla onkin tiedossa kiireisempi päivä. Päivän aikana hän käy välillä keittiössä hoitamassa tilaustarjoiluja, ja sitten jatkaa taas kokouspuolen töiden parissa.

– Täällä tarjotaan mahdollisuuksia tehdä asioita, jotka kiinnostavat itseä. Olen tällainen terveysintoilija, tykkään kehitellä uusia juttuja kahvilassa. Saan toteuttaa ideoitani hyvin paljon – välillä vähän hullujakin ideoita, niin kokouspuolella kuin keittiö-, ravintola-, ja kahvilapuolella, Laura kertoo.

Lauralle on tärkeää, että töitä saa tehdä turvallisessa ympäristössä.

– Täällä aina kovasti painotetaan turvallisuuden merkitystä. Kuukausittain käydään tiimipalaverissa läpi turvallisuusasioita ja jos minä tai kuka tahansa muu huomaa epäkohdan, raportoidaan niistä aina eteenpäin ja hoidetaan kuntoon.

Työpäivän kulku voi olla yllätyksiä täynnä

Laura aloittaa päivänsä tavallisesti puoli kahdeksan aikaan aamulla. Ensimmäisenä hän kiertää kokoustilat ja katsoo, että kaikki on kunnossa päivää varten. Sitten hän aloittaa vieraiden vastaanottamisen.

– Tarvittaessa ohjeistan tiimiläisiämme siivoamisessa, kun tiedän kokouspäivän kulun. Lähetän myös ulkopuolisille vieraille etukäteen esimerkiksi parkkeerausohjeet. Sitten olen heitä vastassa, kun he saapuvat ja olen paikalla, jos joku tarvitsee jotain. Siinä samalla hoidan erilaisia paperiasioita.

Kokousvastaavan päivät ISS:llä voivat olla hyvinkin erilaisia. Päivään mahtuu kivoja yllätyksiä myös asiakkaille, sillä Laura tykkää järjestää kokoustiloihin kaikenlaista pientä piristystä.

– Yritän yllättää kokoustajia pienillä tavoilla. Esimerkiksi keväällä hyödynsin pääsiäistä ja vappua. Mielestäni on aivan ihana nähdä, kun vieraat ovat välillä aivan innoissaan pienistäkin yllätyksistä, ”et vautsi mitä juttuja te teette täällä”.