Apuna siellä, missä tarvitaan

Petri Tynkkynen työskentelee Keskon K-Kampuksella monipalvelutyöntekijänä. Kalustekoordinaattorin roolissa hän huolehtii siitä, että kampuksen puitteet ovat kunnossa. Henkilökunnan palvelupisteellä hän ratkoo työntekijöiden ongelmia.

Petri Tynkkysen työpäivä alkaa kierroksella K-Kampuksen 36 000 neliömetrin kokoisissa tiloissa. Hän tarkistaa, että kaikki kalusteet ovat paikoillaan ja verhot oikeassa asennossa.

– Työpäivän aikana kertyy helposti 12 000 askelta. Ennätykseni taitaa olla 17 000 askelta. Yhden päivän aikana saatan suoristaa jopa 300 verhoa paikoilleen, Petri kertoo.

K-Kampus on arkkitehtuurin Finlandia-palkintoehdokkaanakin ollut Keskon näyttävä päätoimitalo ja 1 800 työntekijän tukikohta Helsingin Kalasatamassa. Nyt poikkeusaikana talossa on työskennellyt kerrallaan päivästä riippuen 400–600 työntekijää. Kampuksella on huolehdittu perusteellisesti turvallisen työskentelyn edellytyksistä yhteistyössä palvelukumppanien ja Keskon työympäristöpalvelut-yksikön kanssa.

Petri on osa ISS:n isoa palvelutiimiä, joka vastaa Kampuksella siivouksesta, aulapalveluista, sisäisestä palvelupisteestä ja postituksesta. Yksi Petrin työtehtävistä on pitää kampuksen visuaalinen ilme sellaisena, jollaiseksi arkkitehdit sen suunnittelivat.

– Jokaisessa tilassa on väriteema ja tuoleilla ja pöydillä omat paikkansa. Aluksi kuljin pohjakartta kourassa, mutta nyt alan jo muistaa järjestyksen. Asettelen pöydät ja tuolit paikoilleen, kerään likaiset tai rikkinäiset kalusteet ja tilaan niille pesun tai huollon. Käyn läpi kokoustilat ja järjestelen luokat toiveiden mukaisesti.

Liikkuva työnkuva motivoi

Monipalvelutyöntekijä tarttuu työhön siellä, missä häntä tarvitaan. Iltapäivällä Petri siirtyy yleensä kampuksen kolmanteen kerrokseen henkilökunnan palvelupisteelle.

– Autan henkilökuntaa kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Usein tulee kysymyksiä esimerkiksi autoparkista tai pyörähuollosta. Kun taloon tulee uusia työntekijöitä, otan heidät vastaan ja teen heille henkilö- ja kulkukortit.

Petrin puhelin soi tasaiseen tahtiin pitkin päivää, kun häntä pyydetään esimerkiksi asentamaan tauluja seinälle, avaamaan henkilökunnan lokeroita tai siirtämään kiskoilla kulkevien seiniä niin, että neuvotteluhuoneisiin saadaan lisää tilaa.

– Tämä työnkuva sopii minulle täydellisesti, sillä en kestä olla kauaa paikallaan. Työni on liikkuvaa ja monipuolista, mutta minulla on silti selkeät vastuualueet. Se motivoi minua. Isossa talossa on paljon erilaisia toimintoja, joten aina silloin tällöin tulee eteen myös ongelmia, joita saan ratkaista yhdessä muiden tiimiläisten ja kiinteistöhuolloin kanssa.

Ihmiset innostavat päivästä toiseen

Hyvä työyhteisö saa Petrin viihtymään töissä. Liikkuvan työnkuvan ansiosta sekä K-Kampuksella työskentelevä ISS:n tiimi että keskolaiset ovat tulleet Petrille tutuiksi.

– Koko porukka on täällä ihan huippu. Työ merkitsee minulle todella paljon ja on sosiaalinen henkireikäni. Työskentelen läheisesti esimerkiksi siivoojien ja huoltomiesten kanssa, ja autamme toisiamme tarvittaessa mielellämme. Minulla on usein siivousliina varmuuden vuoksi mukana kierroksillani.