Siirry suoraan sisältöön

Tammikuun ensimmäisenä päivänä 2017 on jokaisella yhtiöllä oltava lain määräämänä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. ISS:ssä tuumasta on ryhdytty toimeen sellaisella vauhdilla, että itse suunnitelma on jo valmis. Nyt alkaa varsinainen työ.

Työsuhdelakimies Sami Laakson vetämä projektiryhmä on jo vuoden päivät työstänyt ISS Palveluiden tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunitelmaa. Eli suunnitelmaa, jossa kerrotaan, miten ISS Palveluissa edistetään tosiasiallista yhdenvertaisuutta – on kyse sitten vaikkapa rekrytoinnista, palkkauksesta tai perheen ja työn yhteensovittamisesta.

Nyt teksti on koossa, mutta tarkoitus ei ole tyytyä vain 1.1.2017 voimaantulevan lain vaatimiin edellytyksiin.

– Suunnitelmaan liittyy itsearviointi, jota testasimme huhtikuun luottamusmiespäivillä. Samalla nimesimme työryhmän, joka jatkaa esiin nousseiden kohteiden työstämistä. Monen asian todettiin jo olevan hyvällä mallilla, Laakso kertoo.

Työmarkkina- ja työsuhdejohtaja Suvi Barskin mukaan syksyllä on tarkoitus antaa äänivaltaa laajemminkin henkilöstölle, joka pääsee täyttämään itsearvioinnin nettikyselynä.

– Haluamme myös kertoa, mitä konkreettisia toimenpiteitä tehdään, jos yhdenvertaisuus ei jollain osa-alueella toteudu.

Tasa-arvolla ja yhdenvertaisuudella tarkoitetaan kaikenlaisten henkilöön liittyvien erilaisuuksien kunnioittamista: sukupuolen, seksuaalisuuden, iän, etnisen taustojen, kielten, uskontojen, terveydentilan ja mielipiteiden moninaisuuden arvostamista. Monimuotoisuutta pidetään ISS Palveluissa voimavarana.

– Monimuotoisuusjohtaminen on keskeinen asia useita eri kansallisuuksia työllistävässä ISS:ssä. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmassakin sanotaan, että erilaisuuden hyödyntäminen, moniarvoisuus ja avoimuus johtavat tuloksellisempaan ja motivoituneempaan työyhteisöön, Sami Laakso muistuttaa.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman työstämistä jatkavassa työryhmässä ovat Sami Laakson lisäksi työntekijöiden edustajina Pia Pappila, Marko Kauko ja Petri Kukkonen, toimihenkilöiden edustajina Timo Hanhela ja Anne Vaarna ja ylempien toimihenkilöiden edustajana Jarmo Minkkinen.

Liittyvät julkaisut

ISS TÖISSÄ UUTISKIRJE
email-dark_58px

Tilaa uutiskirjeemme

Koostamme uusimmista artikkeleistamme, oppaistamme ja muista kiinnostavista sisällöistä uutiskirjeen kvartaaleittain. Tilaamalla uutiskirjeemme saat myös tietoa kampanjoistamme ja tapahtumistamme!